sábado, 19 de noviembre de 2016

Els angles

En aquesta entrada us indico quins tipus d'angles hi ha i en què consisteixen.

L'angle d'una fotografia és la inclinació en respecte al terra o base, de la línia imaginària que es genera al fotografiar un subjecte. A continuació us mostro els més importants:

Angle normal o frontal
Aquest es du a terme quan fem una fotografia des del mateix nivell del subjecte al que estem fotografian. és la posició més natural a l'hora de fer aquesta fotografia. Així, l'eix de la càmera és perpendicular al rostre del personatge. Acostuma a tenir un valor expressiu de normalitat. Serveix per mostrar la realitat de manera natural, transmitint així una sensació d'estabilitat i tranquilitat.

Angle picat
En aquest, es realitza la fotografia des d'una posició més alta que l'element del qual s'està prenent la foto. És l'angle format per la càmera que enregistra de dalt cap a baix. Per tant, s'utilitza per fer més petit el subjecte, per denotar inferioritat, submissió o aclaparament. També es pot fer servir per presentar millor un paisatge o una multitud i donar sensació de profunditat.

Angle contrapicat
És contrari a l'anterior. La càmera enregistra un angle de baix a dalt, la fotografia es fa des d'una perspectiva més baixa que el subjecte a fotografiar. Això pretén transmetre més importancia i una posició dominant respecte a l'espectador. Reforça el valor expressiu.
Angle zanital
Consisteix en fer la fotografia situant la càmera està situada totalment per sobre de la figura, en el seu vertical, diferenciant-ho amb l'angle picat, aquest el portem a un punt més extrem, és a dir, la imatge es pren des d'un angle completament perpendicular.


Angle nadir
La càmera està per sota del personatge enquadrant verticalment cap a dalt. A diferència de l'angle contrapicat, aquest es situa totalment sota l'objectiu. Transmet una sensació de grandària.


Angle aberrant o inclinat
És aquell en el qual es varia l'angle de l'eix de la càmera i es torça l'horitzó.





Webgrafia:

No hay comentarios:

Publicar un comentario