viernes, 18 de noviembre de 2016

Color





En aquesta entrada apareixeran conceptes teòrics relacionats amb la fotografia i, com bé us indico al títol, amb els colors. Us definiré alguns conceptes de talm manera que apareixin també elements gràfics per tal d'entendre-ho millor.

Saturació

Intensitat d'un matís específic. Es basa en la puresa del color, si aquest és molt saturat té un color viu i intens, mentre que si no ho és tant, sembla més descolorit i gris. Sense saturació, un color es converteix en un to de gris.



Temperatura de color
Balanç de blancs
La majoria de les càmeres digitals porten incorporat com a mínim un sistema de balanç de blancs automàtic. Aquest el que fa és ajustar la part més brillant de l'escena perquè apareixi com un color blanc, i la menys brillant com a negre.


Matís
És la qualitat essencial que distingeix un color d'un altre i correspon a la longitud de l'ona predominant.



Síntesi adictiva
És la manera en que funciona la visió del color per part de l'ull humà i la televisió en color, entre d'altres. Es tracta de sumar llums, és a dir, longituds d'ones i no tints.


Lluminositat
És el grau de claredat i obscuritat d'un color. Correspon a la relacií existent entre la intensitat de l'estímul lluminós i la sensació percebuda.


Síntesi substractiva
Consisteix en obtenir qualsevol color substraient a una llum blanca un color complementari.









Bibliografia:
Llibre batxillerat de Cultura Audiovisual Parainfo

No hay comentarios:

Publicar un comentario