viernes, 20 de octubre de 2017

Diafragma, obturador, ISO

A continuació us exposaré les parts d'una càmera reflex digital i aquells elements que poden afectar a la llum de la fotografia. Per fer-ho, us parlaré dels conceptes diafragma, obturador, ISO i balanç de blancs.




FUNCIONAMENT CÀMERA DIGITAL REFLEX

Una càmera reflex consta de varies parts i elements. D'entre aquests trobem un mirall que s'encarrega de marcar un dels dos camins que pot seguir la llum per l'interior de la càmera. Aquest es troba davant de l'obturador, que es tracta d'un mecanisme que, segons si s'obra o es tanca, permet limitar el temps d'exposició. Així, la llum entra per l'objectiu i aquest mirall desvia la imatge al pentaprisma i, posteriorment, surt representada al visor per on podem visualitzar-la. Això ens permet també poder configurar els l'enfocamentz, zoom i altres per tal d'aconseguir la fotografia desitjada.

En el moment de fer la fotografia, aquest mirall s'aixeca i s'obra l'obturador deixant passar, d'aquesta manera, la llum fins el sensor de la càmera. Alhora, el diafragma es tanca a l'apertura seleccionada, que aquest és un dispositiu de l'objectiu que té la capacitat de regular la quantitat de llum que hi entra, segons si està molt tancat (poca llum) o obert (molta llum). Un cop això es torna a tancar i el diafragma es torna a obrir mentre, finalment, el mirall torna a la seva posició inicial. 


ALTRES ELEMENTS A TENIR EN COMPTE

ISO
És aquell element que tracta o regula la sensibilitat de la llum, aquella necessària per tal que la fotografia surti com és desitjada. Aquesta és inversa a la quantitat de llum present; quanta més llum hi hagi, menys ISO s'haurà d'utilitzar. 


Balanç de blancs (WB)
Es tracta d'un control de colors que, depenent de la càmera, pot ser automàtic o manual. Aquest serveix per equilibrar els nivells dels tres colors bàsics (vermell, blau i verd) de tal manera que quedi en un color blanc la part més lluminosa de la fotografia, així com negra la que menys.Per tant, el balanç de blancs establirà quin és el color blanc per ajustar-ne la resta de tonalitats de la fotografia. 


Sensor: és una petita peça que converteix la visió en realitat. Transforma i interpreta la llum que arriba des del visor en una fotografia.






Font:

No hay comentarios:

Publicar un comentario