viernes, 19 de mayo de 2017

Càrrecs del cinema

En aquesta entrada us faré un llistat de quins són els càrrecs dins del cinema junt a una breu explicació.

DIRECTOR
Es pot considerar que és l'artista creatiu més important en un rodatge. És aquella persona que s'encarrega globalment de l'obra que, sovint, es tracta d'un projecte personal i d'iniciativa pròpia. D'aquesta manera, el director planteja la visualització de la pel·lícula sencera, en dóna les instruccions i ho supervisa tot.

DIRECTOR DE FOTOGRAFIA
El director de fotografia, com bé diu el seu nom, és aquell que té càrrec i treballa en l'àmbit de la imatge. S'encarrega de decidir quin tipus de llum i filtres són més adequats en cada escena. Així, són els màxims responsables de conseguir l'estètica desitjada, mantenir la qualitat de la imatge que es desitgi i coordinar tot l'equip de fotografia.  

DIRECTOR ARTÍSTIC
És aquell responsable del disseny de producció en tots els aspectes relacionats amb l'art i l'entreteniment. Acostumen a ser els empleats creatius i tenen la responsabilitat de motivar el personal de tal manera que es produeixi la major qualitat. S'encarreguen de la selecció del material i els artistes a l'hora de produir o representar i prenen totes les decisions finals de producció.

PRODUCTOR EXECUTIU
El productor executiu és la persona que s'encarrega de buscar finançament, és el responsable d'iniciar un procés de producció de la pel·lícula, assegurant els diners necessaris per començar el projecte.

PRODUCTOR
És aquell que té la funció d'administrar els diners un cop han estat proporcionats per productor executiu, de tal manera que l'utilitzi per finançar les operacions i activitats del rodatge. Ha de contractar també el personal necssari per dur a terme el projecte.

ASSISTENT DE PRODUCCIÓ
L'assistent de producció és considerada "la mà dreta" del coordinador de producció, aquell qui cumpleix les ordres dondades pel director i l'administrador de producció. Prepara també el pla de rodatge i contracta els actors i extres.

GUIONISTA
El treball del guionista és clar; realitzar el guió. Com a professional, ha de saber vendre les seves idees i estar-ne segur, cumplint així amb les dades d'entrega del guió. És el responsable d'entregar dins del termini establert el text que el director ha demanat. Ha d'estar sempre disposat a canviar el que se'l demani. Ha de saber acceptar bé les crítiques i ordres dels superiors.

CONTINUISTA
També conegut com a script, és aquella persona encarregada de que, com bé diu el seu nom, la continuïtat visual i argumental no es trenqui en cap moment. Això pot ser degut a les circumstàncies en les quals es graven les pel·lícules, sèries o documentals, ja que no es roden cronològicament sinó que ho fan per escenaris i localitzacions. D'aquesta manera, es poden produir els errors coneguts com a Salts de Raccord, que es basen en la falta d'aquesta continuïtat.

A continuació us mostro un vídeo on hi aparèixen alguns exemples de Salt de Raccord.



KEY GRIP
És l'encarregat lumínic i d'electricitat. Així, s'ocupa de les instal·lacions elèctriques, el seu manteniment i les reparacions menors. Es considera l'ajudant de l'electricista i té una relació directa amb el personal d'iluminació i els responsables de màquines i tots els equips que consumeixin energia.

STUNTMAN
Conegut com a doble, és l'actor encarregat de substituïr i ocupar el lloc d'un actor principal en cas que s'hagi de gravar una escena d'acció difícil o de risc. D'aquesta manera, s'evita que el protagonista, en cas de ser-ho, s'exposi a perills que puguin perjudicar o retrassar el rodatge.

MUNTATGISTA O EDITOR
És aquella persona responsable de muntar les escenes i seqüències durant la post-producció. El seu treball consisteix a organitzar l'estructura interna dels elements, tant visuals com sonors. Selecciona les preses que necessita, n'allarga o escurça l'estructura i hi intercala els plans que desitgi per a cada seqüència.

FOLEY ARTIST
Es tracta d'aquella persona encarregada dels sons i sorolls ocasionals, convertint-los així en autèntics decorats sonors que acompanyen tota l'acció. És responsable de la textura de les vestidures dels actors, el material del qual estan fets els objectes i altres petits detalls que en són importants.



Fonts:

No hay comentarios:

Publicar un comentario