A continuació us exposaré un seguit de gèneres fotogràfics junt a una explicació breu i característiques. Afegiré també imatges per tal de mostrar-ne exemples.
1) Retrat
Un retrat consisteix principalment en descriure els trets físics i externs d'una persona, relacionant-l'ho amb el seu caràcter psíquic o moral. Així, pren molta importància la expressió de la figura. Aquest pot tenir al personatge mirant frontalment a la càmera o amb el cos de costat i centrant la mirada fora de camp. Per tant, n'hi ha de diferents tipus:
RETRAT FORMAL
És aquell que no tracta l'espontaneïtat, ja que una de les seves característiques principals és el control i la planificació d'aquesta. La posició dels models o figures i la forma de mirar a la càmera ha estat pensada i preparada amb anterioritat. A més, s'ha de prestar atenció al tipus d'expressió que duu la persona retratada. Aquest tipus de retrat es troba a la fotografia publicitària, la dels catàlegs i revistes, per a empreses, etc.
RETRAT INFORMAL
Aquest tipus de retrat respecta certs elements de composició. També ha de reflexar la personalitat d'aquell que es troba en la fotografia. Té com a característica la esponateïtat, a diferència de l'anterior. El fotògraf representa la naturalitat del moment determinat, destacant-ne l'instant únic. Així, els models no posen per la càmera. Dins d'aquest trobem la fotografia documental, el fotoperiodisme i la d'events socials.
RETRAT FAMILIAR
Com bé indica el seu nom, es tracta d'aquell retrat que engloba un grup familiar. Aquests poden ser de manera clàssica, on predomina la rigidesa de les postures, o bé de manera més innovadora. En aquesta, les posturs són més relaxades i poden aparèixer elements divertits i originals, jugant amb la vestimenta o els pentinats.
AUTORETRAT
És aquell on el que pren la foto i el model són la mateixa persona. Aquesta pot aparèixer a la foto mitjançant l'ús d'un mirall, un selfie o amb el temporitzador. En aquest cas parlem d'una fotografia planejada, on no hi ha espontaneïtat.
2) Paisatge
La fotografia de paisatge representa un lloc natural, capturant la bellesa del nostre entorn que ens resulten tan agradables. Així, apareixen reflectits els canvis que es manifesten en l'ambient i les diferents tècniques que s'han utilitzat per dur a terme aquest tipus de fotografia. Podem dir que el paisatge és molt ampli ja que englobla molts temes; ambients rurals, urbans, marins, etc.
3) Natura morta
La natura morta és aquell gènere que tracta o té com a tema exclusiu els objectes inanimats; fruita, flors, instruments de música, llibres, etc.D?aquesta manera, en destaca la decoració juntament a l'us que en fa amb la llum. Cal dir que algunes trenquen amb la barrera bidimensional i emprenen tècniques mixtes tridimensionals, fent-ne servit objectes trobats.
4) Reportatge
Gènere que pretén fer un ús de la fotografia documental donant així importància a la comunicació visual i al fotoperiodisme. Es tracta d'un testimoni del nostre entorn, que tracta la història del passat, l'actualitat d'aquell moment, i ens en permet saber alguna cosa més. Per tant, té la característica d'informar i fer arribar les contextualitzacions i informacions del que passa.
5) Científica
La fotografia científica és aquella mitjançant la qual es fa difusió de la realitat i és un element essencial de treball per a comunicar i un mitjà de gran investigació. Per això, s'utilitza en el camp de la ciència, com bé diu el seu nom, la indústria i l'educació. Distingim dos tipus; la fotomacografia i la fotomicrografia.
En el cas de la fotomacrografia, se'ns permet fer una foto amb detall de subjectes i estructures grans o petites dimensió. Mentre que la fotomicrografia és el registre d'objectes summament petits, difícilment visibles a simple vista. La seva imatge és projectada a ttravés d'un microscopi i és capturada per una càmera insertada en aquest.
Font:
No hay comentarios:
Publicar un comentario